Vi på SOLNU hjälper dig med information och vägledning om köpprocessen.

Vår Affärsidé med tjänsten SOLNU är att ni som person ska få bästa möjliga hjälp och känna en trygghet genom hela processen före – under och efter er fastighetsaffär i Spanien i första hand.

Detta innebär att vi inte är Er mäklare utan att vi ska fungera som Er hjälpande hand för att se till att alla kontakter, information, och andra viktiga bitar fungerar så smidigt som möjligt och underlättar ert köp och ägande av er fastighet i Spanien.

Att köpa en lägenhet i Spanien kan vara komplicerat för de som inte kan marknaden. Sammantaget tror vi därför att tjänsten SOLNU kan fylla det tomrum som finns i dagsläget. Vi har under dessa år byggt upp ett samarbete av professionella företag inom olika verksamhetsområden som kommer att underlätta genom hela processen.

Våra erfarenheter är din trygghet och vi hjälper till att göra din dröm verklig, mycket smidigare och enklare än det vi själva upplevde.Själv är jag från Spanien och flyttade till Sverige många år tillbaka då kan jag hjälpa Er som kan marknaden både i Sverige och Spanien.

Våra områden:

Vi erbjuder rådgivning i allmänhet i Spanien med fokus på Costa Blanca och Costa del Sol med undantag av Toscana i Italien och Algarve i Portugal.

Vår uppgift:

att hjälpa er som kund att få en insikt hur den Spanska fastighetsmarknaden fungerar, ev vissa delar i Italien och Portugal och analysera vad er drömfastighet är och förbereda er på vad ni behöver för att köpa en fastighet. Vi kommer och kan inte alltid hjälpa er att ta fram specifika fastighetsobjekt eller liknande eller sälja dessa utan detta måste en mäklare/agent i Spanien hjälpa er med.

Viktigt att förstå är att en mäklare/agent lever på att sälja fastigheter och det är oavsett om det är en mäklare/agent som vi rekommenderar och som vi kallar samarbetspartner. Därför är det viktigt att veta vad man vill och veta vad som gäller och hur det fungerar att köpa och äga en fastighet i Spanien.

OM OSS

SOLNU är en vägledning tjänst för er som ska köpa fastighet i Spanien och i vissa andra delar i Italien och Portugal. Målet med tjänsten SOLNU är att se till att processen kring ert fastighetsköp ska fungera smidigt utan krångel och hänvisar er till kvalitativa advokater, bra mäklare och andra personer som kan fungera som era samarbetspartners utifrån er som kund både före, under och efter ert fastighetsköp.

Målet med tjänsten SOLNU är att vi ska hjälpa er till en smidig och trygg fastighetsaffär så ni kan drömma om er drömfastighet och känna er väl förberedd.

I vår SOLNU tjänst kan vi bl.a. hjälpa er med följande:

Komma i kontakt med bra mäklare som har bra kännedom om de områden ni är intresserade av och kan därför visa relevanta fastigheter som kan passa er. Det innebär att ni får den bästa mäklaren på mäklarbyrån som ger er en trygghet vid val av fastighet som passar er, för i tjänsten SOLNU ingår kvalité och trygghet.
Komma i kontakt med en bra advokat som ger en objektiv syn på de fastigheter som finns i det området ni tittar på. En bra och objektiv advokat är ovärderlig.

Information och kunskap för att undvika problem och som gör att ni kan känna en trygghet hela vägen.
Ni kan få information om alla moment i en fastighetsaffär från start till att ni blir ägare av en fastighet, däribland vilka praktiska bitar som behövs för att köpa en fastighet i solen.
Efter ert köp: I tjänsten SOLNU ingår även att ni kan få tips och råd efter ert köp, om ni t.ex. har tänkt renovera eller hyra ut eller annat som ni behöver hjälp med. SOLNU följer alltid upp och finns till hands under hela processen. Ni kan alltid kontakta oss även efter bostadsaffären.

Vi har byggt upp ett nätverk av professionella samarbetspartners i Spanien, samt i Italien och södra Portugal som kommer att underlätta ert köp av er drömfastighet både före, under och efter ert köp.

Kvalitetssäkring: Vi följer alltid upp och hör med er så att vi vet att ni är nöjda med de samarbetspartners vi har hänvisat er till.

VAD VI ERBJUDER INFÖR HELA PROCESSEN

Vägledning: Kostnadsfri i mån av tid. Vi får betalt av våra samarbetspartners eftersom de tycker vår tjänst är viktig genom att vi gör ett förberedande jobb och går igenom de moment som är viktiga och det gör att det sparar in både tid och pengar för alla parter. Såväl som för kunden, mäklaren, advokaten etc. Exempel: En kund som är väl förberedd och har bra kunskap om vad den söker – gör att mäklaren fortare kan hitta relevanta fastigheter – vilket sparar tid för både mäklaren och ni som kund. Då ni slipper lägga ut pengar på flera resor fram och tillbaka för att hitta rätt fastighet.

Visningsresor: Genom att nyttja vår tjänst kommer ni vara väl förberedd för ert fastighetsköp och därmed spara in pengar på onödiga resor. Man behöver åka på visningsresa för att kunna ta beslutet däremot.

Vi erbjuder därför mycket PRISVÄRDA VISNINGSRESOR som ni får pengarna tillbaka om ni köper bostaden genom oss, SOLNU. Boka din visningsresa redan idag!

SOLNU uppgift är att hjälpa, förbereda och informera både före, under och inte minst efter er fastighetsaffär. Vi är en länk mellan er och mäklarna!.

Gör er dröm verklig!

Boka gärna ett förutsättningslöst möte med oss på info@solnu.se

 

INFORMATION  OM . KÖPPROCESSEN 

1/ FÖRSTA STEG: TA REDA PÅ DIN BUDGET, DINA FINANSIERINGSMÖJLIGHETER OCH PÅ VAR VILL DU BO, OMRÅDET

Det är viktigt att känna till våra kostnadsplaner, först ska vi se vad vi har råd med. Om du beräknar att du kommer att behöva finansiering utifrån, så bör du uppsöka en bank för att undersöka vilka möjligheterna som finns. I Spanien finns det möjlighet att beviljas ett banklån för bostadsköp under förutsättning att man uppfyller en rad villkor kopplade till inkomst och betalningsförmåga.

Sen när det gäller att välja område beroende på dina preferenser, så bör du välja vilken kust eller vilka inlandsområden du mest intresserad av. Vi hjälper till med tips och råd och du bör ha klimatet, landskapet, service, kulturen och resmöjligheterna i åtanke.

Gärna att du tar denna steg innan visningsresa till Spanien mm.

2/ VAL AV MÄKLARE

Det är inte absolut nödvändig men ändå att rekommendera att vända sig till en mäklare för att få hjälp med att hitta din drömbostad. I Spanien finns inte i allmänhet exklusivitet både på mäklare eller objekt. Du kommer att spara tid och i slutändan även pengar eftersom det gör att förhandsurval av produkterna du kommer att besöka med utgångspunkt från de villkor och krav du ställt i förhand. På så sätt undviker du som inte uppfyller den adekvata kvalitetsstandarden eller byggfirmans finansieringsförmåga.

Vi kan rekommendera de bästa byggföretagen samt bistå med opartiskt rådgivning.

3/ VAL AV DATUM OCH RESLÄNGD

I samverkan med oss på SOLNU, bör du bestämma datum för att besöka landet. Om du planerar besöket noggrant är det inte nödvändigt att stanna längre är ett par dagar om du har en bra uppfattning av vad du vill ha. Beroende på flygförbindelserna så är det att föredra att stanna några dagar under vardagar på att på så sätt garanterat kan besöka bankkontor, bostadsprojekt som du är intresserad samt om så du önskar advokater. Vi kan se till att det blir på svenska och engelska.

4/ INSPEKTIONSRESA ELLER VISNINGSRESA

Vi kan bistå med el del av resekostnaderna, hämtar upp dig på flygplatsen för att lämna dig till hotellet där du kan lämna din bagage. Även välbetänkta vilostunder bör vara inplanerade. Om du tycker om en produkt så mycket att du vill köpa den, så kommer vår byrå att bistå dig i nästa steg. Tänk på att det finns inte exklusivitet i Spanien mm, då kan man missa det om man inte lämnar en handpenning.

5/ BANKKONTO OCH MÖTE MED ADVOKATERNA

Om du är intresserad av att köpa en produkt måste du öppna ett bankkonto i Spanien. Detta kan du göra på vilken bank som helst. men det är till fördel att du väljer en filial där man pratar ett språk som du lätt kan förstå.

Om tidsschemat tillåter det kan vara av intresse att boka in ett möte med en advokatbyrå där de talar ditt språk.  Du kan också t.o.m. ansöka om ett NIE-nummer, som du måste ha för att kunna köpa en bostad. Allt detta kan och bör koordineras av SOLNU tillsammans med sina partners på plats.

6/ UNDERTECKNANDE AV KÖPEKONTRAKT

När du har bestämt dig för att köpa en bostad ska du deponera en bokningsavgift (vanligtvis på 5.000 EUR) och underteckna ett privat köpekontrakt. De flesta kontrakten är av standardformat och i och med att den spanska lagen reglerar i detalj alla aspekter i köp- och säljprocessen är utrymmet för ändringar minimalt.

Kontraktet bestämmer köparens och säljarens skyldigheter och rättigheter, överlämnade av nycklar till bostaden och tidsbegränsning för undertecknande av den juridiska handlingen.

7/ UNDERTECKNANDE AV JURIDISKT BINDANDE KONTRAKT OCH ÖVERLÄMNADE AV NYCKLAR

AVSLUTNING: Den juridiskt bindande handlingen undertecknas inför en Notarius Publicus, vilket är avgörande för att handlingen ska registreras hos Fastighetsregistret. Denna process är grundläggande köpets garanti inför tredje man. I och med att handlingen är en officiell handling är den skriftligen avfattad på spanska. Det är därför viktigt att en advokat vägleder och översätter.

Vanligtvis överlämnas nycklarnas till bostaden efter att man undertecknat den juridiskt  bindande kontraktet. Från och med denna ögonblick tar du över en ägares alla rättigheter och plikter, och då kan du börja njuta av din nya bostad

köpa bostad i solen

 

PERSONER SOM BLIR ENGAGERADE I DITT KÖP

1/ FASTIGHETSMÄKLAREN: Jag och SOLNUs medarbetare tillsammans med sina samarbetspartner som hjälper under köpprocessen, vi förhandlar med ägaren eller byggföretag, koordinerar med fristående advokat, övervakar processen, ger råd om de bästa alternativen, hjälper att hitta bank och öppna bankkonto och allt annat som du har behov av

2/ ADVOKAT:  att anlita en bra advokat är en garanti fr att allt går rätt till under hela köpprocessen. Du kan också få hjälp att skaffa NIE-nummer som är obligatoriskt fr föregående åtgärder och till och med för att betala din skatt.

3/ NOTARIEN : Notarien är en juridisk tjänsteman som uppehåller en befattning som statlig tjänsteman vars medverkan ger medborgarna juridisk säkerhet. Notariens uppgift och förordnande är reglerat av den statliga förvaltningen, samtidigt som de är fristående tjänstemän som arbetar utifrån fri företagsamhet, d.v.s kunden väljer själv notarie.

Notarien är juridisk expert och vägleder dig i ämnet relaterade till testamente och arv, men är opartisk i köp och försäljningsavtal och representerar därmed ingendera av parterna av parterna. Det är därför rekommendabelt att anlita en advokat som ger råd utifrån dina egna intresse.  Notariens medverkan styrker handlingens äkthet och gör det juridiskt hållbar. Ett köp och försäljningskontrakt registreras i Fastighetsregistret endast om det har undertecknas som rättshandling framför en notarie.

7 SKÄL FÖR ATT KÖPA EN BOSTAD I SPANIEN: SOLINVESTERA NU

1/ attraktiva priser, fortfarande

2/ trygghet i en EU land med samma försäkringar som hemma och bättre skatteavdrag i en varmare land och hälsosam livsstil.

3/ bankerna lånar ut pengar igen

4/ avkastnings hyra: Buy2Rent koncept och bra avkastnings hyra beroende på området och den stiger. Bättre och tryggare investerings form än andra finansiella produkter. Vi kan hjälpa att hitta rätt lösning för dig och skapa passiva inkomst med intäkter från fastighetshyror.

5/ billigare att köpa än att hyra: den genomsnittliga månatliga räntebetalningen lägre än den genomsnittliga månadskostnaden för hyra. Bra för dig som vill ha en delvis permanent semesterbostad utomlands!

6/ investering fonder som visar förtroende för den spanska fastighetssektorn

7/ fördelarna att äga lägenhet: bostadsköp är en investering och säljbar tillgång till skillnad från hyra samt tryggare i många avseende både för dem själva och för familjen att äga bostaden.